Vesti

POTPISANI UGOVORI O SUBVENCIONISANJU KUPOVINE KOTLOVA NA PELET I GAS

18. septembar 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić potpisao je danas Ugovor o subvencionisanju kupovine kotlova na pelet i gas sa građanima koji su ostvarili pravo na sredstva u okviru projekta ,,Sprovođenje mera smanjenja zagađenja vazduha u gradu Šapcu poreklom iz individualnih ložišta za 2023. godinu“.

,,Ovo je druga godina kako Grad sprovodi ovaj projekat uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Ove godine mogućnost ugradnje kotova na ekološki prihvatljiv energent dobilo je ukupno 48 domaćinstava, 38 na pelet i deset na gas, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu. Javni konkurs je sproveden u julu ove godine, a odnosio se na maksimalan udeo do 50 posto od ukupne vrednosti sa PDV-om, što po pojedinačnoj prijavi iznosi 120 hiljada za kotlove na pelet i 85 hiljada za kotlove na gas“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i istakao da su ovakvi projekti značajni kako bismo doprineli smanjenju zagađujućih supstanci u vazduhu iz individualnih ložišta tokom grejne sezone.

,,Zato nam je važno da nastavimo i u budućnosti sa ovim i sličnim projektima, da što više domaćinstava pređe na ekološko prihvatljivije načine grejanja. Pozivam građane da učestvuju u projektima koje sprovodimo, da zajedno sa svojom državom, doprinesemo čistijem vazduhu i stvaramo zdraviju životnu. Nastavljamo borbu za čistiji vazduh“, dodao je gradonačelnik.

Vlada Vasilić iz Šapca kaže da je današnje potpisivanje ugovora značajno za sve Šapčane zbog kvaliteta vazduha u gradu.

,,Pre svega da se zahvalim gradonačelniku Pajiću na brizi o svim našim sugrađanima. Ova sredstva će nam mnogo značiti, jer ćemo time svoj budžet poboljšati, a ujedno smanjiti zagađenje gradske sredine”, poručio je Vasilić.