Вести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ КУПОВИНЕ КОТЛОВА НА ПЕЛЕТ И ГАС

18. септембар 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић потписао је данас Уговор о субвенционисању куповине котлова на пелет и гас са грађанима који су остварили право на средства у оквиру пројекта ,,Спровођење мера смањења загађења ваздуха у граду Шапцу пореклом из индивидуалних ложишта за 2023. годину“.

,,Ово је друга година како Град спроводи овај пројекат уз подршку Министарства заштите животне средине. Ове године могућност уградње котова на еколошки прихватљив енергент добило је укупно 48 домаћинстава, 38 на пелет и десет на гас, што је дупло више у односу на прошлу годину. Јавни конкурс је спроведен у јулу ове године, а односио се на максималан удео до 50 посто oд укупне вредности са ПДВ-ом, што по појединачној пријави износи 120 хиљада за котлове на пелет и 85 хиљада за котлове на гас“, рекао је градоначелник Александар Пајић и истакао да су овакви пројекти значајни како бисмо допринели смањењу загађујућих супстанци у ваздуху из индивидуалних ложишта током грејне сезоне.

,,Зато нам је важно да наставимо и у будућности са овим и сличним пројектима, да што више домаћинстава пређе на еколошко прихватљивије начине грејања. Позивам грађане да учествују у пројектима које спроводимо, да заједно са својом државом, допринесeмо чистијем ваздуху и стварамо здравију животну. Настављамо борбу за чистији ваздух“, додао је градоначелник.

Влада Василић из Шапца каже да је данашње потписивање уговора значајно за све Шапчане због квалитета ваздуха у граду.

,,Пре свега да се захвалим градоначелнику Пајићу на бризи о свим нашим суграђанима. Ова средства ће нам много значити, јер ћемо тиме свој буџет побољшати, а уједно смањити загађење градске средине”, поручио је Василић.