Vesti

POČELA VAKCINACIJA KORISNIKA U ŠABAČKOM GERONTOLOŠKOM CENTRU

31. decembra 2020.

U Gerontološkom centru u Šapcu danas je počela vakcinacija korisnika protiv korona virusa, u koji je stiglo 166 doza. Prve vakcine primili su oni koji su izrazili želju da budu zaštićeni.

,,Jedan od prioriteta grada Šapca je briga o najstarijim sugrađanima. Ponosan sam na ovaj centar jer nijedan korisnik nije bio inficiran koronom, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao srebrnom medaljom. Ovo je uzorna ustanova, koja je svojim ozbiljnim odnosima prema najstarijim sugrađanima i konstantnim radom, sačuvala zdravlje svojih korisnika. Čestitam im na trudu i zalaganju. Njihova borba i rad su nešto čime ćemo se svi ponositi, a naš interes je da zaštitimo naše najstarije sugrađane“, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Marija Marković, direktorka Gerontološkog centra, rekla je da je vakcina jedan od najvažnijih koraka u borbi protiv kovida 19. Pre same vakcinacije zdravstveni radnici su kod svakog korisnika pregledom utvrdili opšte zdravstveno stanje.

,,Svi naši korisnici primiće vakcinu uz svoju ličnu saglasnost, ili saglasnost staratelja za korisnike koji su pod starateljstvom. Nakon deset meseci izolacije, poštujući sve mere prevencije, instrukcije, procedure i preporuke našeg resornog ministarstva i Zavoda za javno zdravlje Šabac, mi danas nemamo zaraženih korisnika“, kazala je Marković.

Vakcinaciju sprovodi Dom zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ sa lekarima i sestrama iz Gerontološkog centra, dok nadzor obavlja Zavod za javno zdravlje Šabac.