Вести

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА КОРИСНИКА У ШАБАЧКОМ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

31. децембар 2020.

У Герoнтолошком центру у Шапцу данас је почела вакцинација корисника против корона вируса, у који је стигло 166 доза. Прве вакцине примили су они који су изразили жељу да буду заштићени.

,,Један од приоритета града Шапца је брига о најстаријим суграђанима. Поносан сам на овај центар јер ниједан корисник није био инфициран короном, што је председник Србије Александар Вучић одликовао сребрном медаљом. Ово је узорна установа, која је својим озбиљним односима према најстаријим суграђанима и константним радом, сачувала здравље својих корисника. Честитам им на труду и залагању. Њихова борба и рад су нешто чиме ћемо се сви поносити, а наш интерес је да заштитимо наше најстарије суграђане“, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Марија Марковић, директорка Геронтолошког центра, рекла је да је вакцина један од најважнијих корака у борби против ковида 19. Пре саме вакцинације здравствени радници су код сваког корисника прегледом утврдили опште здравствено стање.

,,Сви наши корисници примиће вакцину уз своју личну сагласност, или сагласност старатеља за кориснике који су под старатељством. Након десет месеци изолације, поштујући све мере превенције, инструкције, процедуре и препоруке нашег ресорног министарства и Завода за јавно здравље Шабац, ми данас немамо заражених корисника“, казала је Марковић.

Вакцинацију спроводи Дом здравља ,,Др Драга Љочић“ са лекарима и сестрама из Геронтолошког центра, док надзор обавља Завод за јавно здравље Шабац.