Vesti

POČELA SADNJA NOVOG DRVOREDA U ULICI ZAPADNA TRANSVERZALA II

12. novembar 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i načelnica Odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove Zorica Gvozdenović prisustvovali su danas sadnji novog drvoreda u Ulici zapadna transverzala II, koja će biti obogaćena za 100 novih stabala.

Prema rečima gradonačelnika Pajića, ovim sadnicama nastavljaju prošlogodišnji započet posao ozelenjavanja i novih sto sadnica koprivića biće zasađeno u dužini 625 metara.

,,Ovoj ulici nedostajalo je zelenih površina i veoma sam srećan što ćemo novim drvoredom ulepšati i oplemeniti ovaj prostor. Kako bismo postigli prirodan ambijent, prilikom odabira vrsta za ozelenjavanje, prednost smo dali vrsti koprivić, koji se u prethodnim godinama pokazao kao adekvatan duž saobraćajnica u gradu. Samim sprovođenjem projekta ozelenjavanja u velikoj meri doprinosimo ekološkoj slici grada, te je zbog toga izuzetno važno da ozelenimo što više gradskih zona“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Pajić je podsetio da je samo tokom prošle godine nove drvorede dobilo šest ulica: Kasarska, Bregalnička, Prote Gligorija Babovića, Mačvina kolonija, Ilije Garašanina i Vojvode Putnika, koje su finansirali iz budžeta grada i naveo da je nov drvored dobila i Ulica zapadna transverzala IV za šta je Grad Šabac u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine izdvojio oko dva miliona.

,,I današnju akciju realizujemo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Za ovu namenu izdvojili smo ukupno 1,4 miliona. Grad Šabac je izdvojio 900.000, dok je Ministarstvo 500.000 dinara. Ovo je još jedan od primera kako zajedno možemo da doprinesemo zdravijoj životnoj sredini. Briga o prirodi je ozbiljan posao i svako novo stablo je na dobrobit čitave zajednice“, istakao je gradonačelnik.

Načelnica Odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove, Zorica Gvozdenović, takođe je napomenula da se akcija realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine sa ciljem ozelenjavanja grada i da je realizacija ovog projekta od velike važnosti, jer time žele da grad učine boljim, lepšim i zdravijim mestom za život.

Akcija ozelenjavanja biće završena u narednih nekoliko dana.