Вести

ПОЧЕЛА САДЊА НОВОГ ДРВОРЕДА У УЛИЦИ ЗАПАДНА ТРАНСВЕРЗАЛА II

12. новембар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и начелница Одељења за инспекцијске и комунално-стамбене послове Зорица Гвозденовић присуствовали су данас садњи новог дрвореда у Улици западна трансверзала II, која ће бити обогаћена за 100 нових стабала.

Према речима градоначелника Пајића, овим садницама настављају прошлогодишњи започет посао озелењавања и нових сто садница копривића биће засађено у дужини 625 метара.

,,Овој улици недостајало je зелених површина и веома сам срећан што ћемо новим дрворедом улепшати и оплеменити овај простор. Како бисмо постигли природан амбијент, приликом одабира врста за озелењавање, предност смо дали врсти копривић, који се у претходним годинама показao као адекватaн дуж саобраћајница у граду. Самим спровођењем пројекта озелењавања у великој мери доприносимо еколошкој слици града, те је због тога изузетно важно да озеленимо што више градских зона“, рекао је градоначелник Александар Пајић.

Пајић је подсетио да је само током прошле године нове дрвореде добило шест улица: Касарска, Брегалничка, Проте Глигорија Бабовића, Мачвина колонија, Илије Гарашанина и Војводе Путника, које су финансирали из буџета града и навео да је нов дрворед добила и Улица западна трансверзала IV за шта је Град Шабац у сарадњи са Министарством заштите животне средине издвојио око два милиона.

,,И данашњу акцију реализујемо уз подршку Министарства заштите животне средине. За ову намену издвојили смо укупно 1,4 милиона. Град Шабац је издвојио 900.000, док је Министарство 500.000 динара. Ово је још један од примера како заједно можемо да допринесемо здравијој животној средини. Брига о природи је озбиљан посао и свако ново стабло је на добробит читаве заједнице“, истакао је градоначелник.

Начелница Одељења за инспекцијске и комунално-стамбене послове, Зорица Гвозденовић, такође је напоменула да се акција реализуjе у сарадњи са Министарством заштите животне средине са циљем озелењавања града и да је реализација овог пројекта од велике важности, јер тиме желе да град учине бољим, лепшим и здравијим местом за живот.

Акција озелењавања биће завршена у наредних неколико дана.