Vesti

POČELA MASOVNA IMUNIZACIJA GRAĐANA, VAKCINU PRIMIO I GRADONAČELNIK

20. januara 2021.

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, primio je danas kinesku vakcinu protiv korona virusa u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović“, gde je jutros počela masovna imunizacija građana. Imunizacija se obavlja na šest punktova, a za samo četiri sata vakcinisano je više od 200 sugrađana prvim dozama kineskog proizvođača ,,Sinofarm“.

,,Vakcinaciju smatram svojom građanskom dužnošću. Slušajući struku i poštujući nauku, to je jedini put kojim treba da idemo kako bismo zaštitili sebe i kompletnu zajednicu. Hteo sam svojim ličnim primerom da pokažem stanovnicima da je ovo pravi način i da svi što pre treba da primimo vakcinu da bismo mogli da se vratimo normalnim tokovima života. Izuzeto sam zadovoljan kako naši lekari rade. Zbog dobre organizacije nema velikih gužvi i čekanja. Zadatak svih zdravstvenih ustanova je da što više ljudi dobije vakcinu, bez obzira na to ko je proizvođač, jer sve ono što država kaže da je sigurno za naše građane treba da im bude dostupno“, rekao je gradonačelnik i pozvao sve Šapčane da se priključe masovnoj imunizaciji jer će vakcinisanje ubrzati stanje kolektivnog imuniteta.

Gradonačelnik je istakao da su ljudski životi najpreči, te da je njihov posao da se bore za građane i budućnost grada Šapca.

Interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa na portalu eUprava do sada je iskazalo 216 sugrađana. Vakcinu je primio i dr Branko Vujković, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje u Šapcu. Ovom prilikom rekao je da je danas veliki dan za sve sugrađane jer je ovo važan korak u zaustavljanju širenja virusa.

,,Za neka četiri sata više od 200 građana je ostvarilo pravo da se vakciniše kineskom vakcinom ‘Sinofarm’. Iskoristio sam svoje pravo da budem vakcinisan. Revakcinacija je po planu predviđena za 10. februar. Ovo je najbolji način da se prekine lanac zaraze. Pozivam građane da putem portala eUprava izraze svoju zainteresovanost za vakcinaciju. Ukoliko to iz nekog razloga ne mogu da urade, mogu da dođu na vakcinalni punkt u fiskulturnoj sali Ekonomske škole koji će u kontinuitetu raditi. Ne sumnjam da ćemo ubrzo izaći kao pobednici u borbi sa kovidom. Već su brojke značajno bolje, ali to ne znači da mere neće ostati na snazi još jedan period“, naveo je dr Vujković.

Država je obezbedila dovoljne količine vakcina za borbu protiv epidemije.