Вести

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА ГРАЂАНА, ВАКЦИНУ ПРИМИО И ГРАДОНАЧЕЛНИК

20. јануар 2021.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, примио је данас кинеску вакцину против корона вируса у сали Економске школе ,,Стана Милановић“, где је јутрос почела масовна имунизација грађана. Имунизација се обавља на шест пунктова, а за само четири сата вакцинисано је више од 200 суграђана првим дозама кинеског произвођача ,,Синофарм“.

,,Вакцинацију сматрам својом грађанском дужношћу. Слушајући струку и поштујући науку, то је једини пут којим треба да идемо како бисмо заштитили себе и комплетну заједницу. Хтео сам својим личним примером да покажем становницима да је ово прави начин и да сви што пре треба да примимо вакцину да бисмо могли да се вратимо нормалним токовима живота. Изузето сам задовољан како наши лекари раде. Због добре организације нема великих гужви и чекања. Задатак свих здравствених установа је да што више људи добије вакцину, без обзира на то ко је произвођач, јер све оно што држава каже да је сигурно за наше грађане треба да им буде доступно“, рекао је градоначелник и позвао све Шапчане да се прикључе масовној имунизацији јер ће вакцинисање убрзати стање колективног имунитета.

Градоначелник је истакао да су људски животи најпречи, те да је њихов посао да се боре за грађане и будућност града Шапца.

Интересовање за вакцинисање против корона вируса на порталу еУправа до сада је исказало 216 суграђана. Вакцину је примио и др Бранко Вујковић, в.д. директора Завода за јавно здравље у Шапцу. Овом приликом рекао je да је данас велики дан за све суграђане јер је ово важан корак у заустављању ширења вируса.

,,За нека четири сата више од 200 грађана је остварило право да се вакцинише кинеском вакцином ‘Синофарм’. Искористио сам своје право да будем вакцинисан. Ревакцинација је по плану предвиђена за 10. фебруар. Ово је најбољи начин да се прекине ланац заразе. Позивам грађане да путем портала еУправа изразе своју заинтересованост за вакцинацију. Уколико то из неког разлога не могу да ураде, могу да дођу на вакцинални пункт у фискултурној сали Економске школе који ће у континуитету радити. Не сумњам да ћемо убрзо изаћи као победници у борби са ковидом. Већ су бројке значајно боље, али то не значи да мере неће остати на снази још један период“, навео је др Вујковић.

Држава је обезбедила довољне количине вакцина за борбу против епидемије.