Vesti

PAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE NA DEONICI KASARSKE LIVADE – BOGOSAVAC

29. oktobra 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže na deonici Kasarske livade – Bogosavac u dužini 2,7 kilometra. Uporedo sa ovim radovima, radi se izgradnja mreže i na lokaciji Jelenča – Žabar u dužini 2,9 kilometara.

,,Obećali smo našim sugrađanima da ćemo raditi 21 kilometar nove vodovodne mreže i danas to obećanje ispunjavamo. Igradnjom vodovodne mreže na lokaciji Kasarske livade – Bogosavac omogućićemo priključak za 150 domaćinstava, a biće stvoreni uslovi za dalje širenje sekundarne mreže u Bogosavcu. Predviđeno je da radovi budu završeni za četiri meseca, i čim se završe ova 2,7 kilometra, nastavljamo radove do Dobrića u dužini 2,3 kilometra“, istakao je gradonačelnik Pajić.

On je dodao da se na lokaciji Jelenča – Žabar radi mreža sa obe strane puta, te da tu ima dosta industrijskih postrojenja i domaćinstava, a da će sve to omogućiti da prošire vodovodnu mrežu i u Cerovac, kao i da urade jedan deo mreže prema Maloj Vranjskoj.

,,Pripremljena je tehnička dokumentacija i za duge lokacije gde smo planirali širenje vidovodne mreže Orid – Mrđenovac, Slepčević i Prnjavor – Ribari, samo čekamo raspisivanje tendera za izvođače. Sve radove na izgradnji vodovodne mreže finansiramo samostalno iz budžeta grada Šapca, bez ikakvih zaduženja. Za ovu namenu ukupno smo izdvojili oko 300 miliona dinara. Smatram da se stabilnost grada ogleda u stabilnim finansijama i mogućnostima da ove radove izdvodimo u ovo teško vreme. Siguran sam da će ovo mnogo značiti žiteljima kako pocerskih, tako mačvanskih i posavotamnavskih sela. Voda je nešto što je neophodno za normalan život i funksionisanje i širenje mreže mora da nam bude prioritet“, rekao je gradonačelnik.

Direktor JKP „Vodovod-Šabac“, Jovan Vraneš, kaže da je reč o izuzetno zahtevnoj trasi, zbog blizine saobraćajnice i putnog kanala. Naglasio je da se posebna pažnja prilikom izvođenja radova mora obratiti na bezbednost.

,,Duga lokacija koju smo počeli je Jelenča – Cerovac, tamo je tehnički jednostavnija trasa. Zainteresovanost građana za vodovodnu mrežu je velika, već su dolazili da se raspituju. Uslovi za priključenje su nepromenjeni“, ističe Vraneš.