Вести

ПАЈИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖE НА ДЕОНИЦИ КАСАРСКЕ ЛИВАДЕ – БОГОСАВАЦ

29. октобар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас радове на изградњи водоводне мреже на деоници Касарске ливаде – Богосавац у дужини 2,7 километра. Упоредо са овим радовима, ради се изградња мреже и на локацији Јеленча – Жабар у дужини 2,9 километара.

,,Обећали смо нашим суграђанима да ћемо радити 21 километар нове водоводне мреже и данас то обећање испуњавамо. Иградњом водоводне мреже на локацији Касарске ливаде – Богосавац омогућићемо прикључак за 150 домаћинстава, а биће створени услови за даље ширење секундарне мреже у Богосавцу. Предвиђено је да радови буду завршени за четири месеца, и чим се заврше ова 2,7 километра, настављамо радове до Добрића у дужини 2,3 километра“, истакао је градоначелник Пајић.

Он је додао да се на локацији Јеленча – Жабар ради мрежа са обе стране пута, те да ту има доста индустријских постројења и домаћинстава, а да ће све то омогућити да прошире водоводну мрежу и у Церовац, као и да ураде један део мреже према Малој Врањској.

,,Припремљена је техничка документација и за дуге локације где смо планирали ширење видоводне мреже Орид – Мрђеновац, Слепчевић и Прњавор – Рибари, само чекамо расписивање тендера за извођаче. Све радове на изградњи водоводне мреже финансирамо самостално из буџета града Шапца, без икаквих задужења. За ову намену укупно смо издвојили око 300 милиона динара. Сматрам да се стабилност града огледа у стабилним финансијама и могућностима да ове радове издводимо у ово тешко време. Сигуран сам да ће ово много значити житељима како поцерских, тако мачванских и посавотамнавских села. Вода је нешто што је неопходно за нормалан живот и функсионисање и ширење мреже мора да нам буде приоритет“, рекао је градоначелник.

Директор ЈКП „Водовод-Шабац“, Јован Вранеш, каже да је реч о изузетно захтевној траси, због близине саобраћајнице и путног канала. Нагласио је да се посебна пажња приликом извођења радова мора обратити на безбедност.

,,Дуга локација коју смо почели је Јеленча – Церовац, тамо је технички једноставнија траса. Заинтересованост грађана за водоводну мрежу је велика, већ су долазили да се распитују. Услови за прикључење су непромењени“, истиче Вранеш.