Vesti

PAJIĆ I ISAKOVIĆ PRIREDILI PRIJEM ZA MITRA PALIKUĆU POVODOM OSVAJANJA BRONZE NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA

18. septembar 2024.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i član Gradskog veća za sport Mile Isaković priredili su danas prijem za parastonotenisera, rođenog Šapčanina, Mitra Palikuću koji nas je obradovao osvajanjem bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu.
,,Sa velikim ponosom sam mu čestitao na izvanrednom postignuću i pokazanoj istrajnosti u borbi za svoju zemlju. Ovo je uspeh i za naš grad, jer je ovde počeo svoju sportsku karijeru, odakle je posle otišao u Novi Sad. Njegovi rezultati i brojne medalje sa svetskih i evropskih takmičenja primer su i podstrek generacijama koje dolaze, ali i dokaz da sport nema granice“, poručio je gradonačelnik i podsetio da je Palikuća visoko kotiran na listi najboljih svetskih stonotenisera, te mu je poželeo još mnogo medalja i uspeha u budućnosti.
Palikući su ovo treće Paraolimpijske igre. U Rio de Žaneiru 2016, osvojio je bronzanu medalju, dok je u Tokiju 2021. godine zauzeo peto mesto.
,,Zahvalio bih se Gradu na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici. Naravno, ja ne zaboravljam odakle sam potekao i ponikao. Već sam 13 godina u Novom Sadu, ali se uvek rado vraćam u svoj grad. Hvala svima na velikoj podršci. Uvek ističem da sam Štitarac, Petlovčanin, Majurac, Šapčanin i sada Novosađanin. Pre svega predstavljam državu Srbiju i ponosan sam zbog toga, ali i na podršku koju imam. Što se tiče sledećih takmičenja samo da me zdravlje posluži, vredno ću trenirati i pokušati da ostvarim  još neki uspeh. Prvo sledeće je Evropsko prvenstvo naredne godine“, rekao je Palikuća.