Vesti

OTVORENA NOVA STALNA MUZEJSKA POSTAVKA U DOMU KULTURE NA MIŠARU

14. avgust 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić otvorio je juče u Domu kulture na Mišaru novu stalnu muzejsku postavku posvećenu Boju na Mišaru i tom prilikom istakao da na ovaj način ispunjavaju obećanje, da će vrednosti kulturne baštine našeg grada, biti čuvane i adekvatno prezentovane budućim generacijama. Otvaranju je prisustvovao državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja Zoran Antić.

,,Ispunili smo obećanje da ćemo na današnji dan otvoriti novu stalnu muzejsku postavku posvećenu Boju na Mišaru, finansiranu sredstvima Ministarstva kulture i Grada Šapca. Stalna postavka deo je bogate ponude Narodnog muzeja u Šapcu i već od danas će građani moći da je pogledaju. Cilj Grada Šapca u narednom periodu je rad na daljoj promociji mišarskog kompleksa, stvaranjem jedinstvene turističke ponude koja će svim posetiocima pružiti kvalitetan doživljaj i proširiti znanje o ovom značajnom istorijskom događaju. Drago mi je što će pre svega osnovci iz Šapca, ali i drugih delova Srbije, imati priliku da saznaju više o svojoj istoriji“, istakao je gradonačelnik Pajić.

Izrada i postavljanje nove stalne muzejske postavke posvećene Boju na Mišaru, deo je šireg projekta ,,Mišar, prošlost, sadašnjost, budućnost” započetog 2021. godine.