Вести

ОТВОРЕНА НОВА СТАЛНА МУЗЕЈСКА ПОСТАВКА У ДОМУ КУЛТУРЕ НА МИШАРУ

14. август 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић отворио је јуче у Дому културе на Мишару нову сталну музејску поставку посвећену Боју на Мишару и том приликом истакао да на овај начин испуњавају обећање, да ће вредности културне баштине нашег града, бити чуване и адекватно презентоване будућим генeрацијама. Отвaрању је присуствовао државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борчка и социјална питања Зоран Антић.

,,Испунили смо обећање да ћемо на данашњи дан отворити нову сталну музејску поставку посвећену Боју на Мишару, финансирану средствима Министарства културе и Града Шапца. Стална поставка део је богате понуде Народног музеја у Шапцу и већ од данас ће грађани моћи да је погледају. Циљ Града Шапца у наредном периоду је рад на даљој промоцији мишарског комплекса, стварањем јединствене туристичке понуде која ће свим посетиоцима пружити квалитетан доживљај и проширити знање о овом значајном историјском догађају. Драго ми је што ће пре свега основци из Шапца, али и других делова Србије, имати прилику да сазнају више о својој историји“, истакао је градоначелник Пајић.

Израда и постављање нове сталне музејске поставке посвећене Боју на Мишару, део је ширег пројекта ,,Мишар, прошлост, садашњост, будућност” започетог 2021. године.