Vesti

ODRŽANE SEDNICE SAVETA MUO I PRIVREDNOG SAVETA GRADA ŠAPCA

1. mart 2023.

Sednice Saveta Mačvanskog upravnog okruga i Privrednog saveta grada Šapca održane su danas u Gradskoj kući, a najvažnije tačke dnevnog reda bile su aktuelni projekti Ministarstva privrede namenjeni lokalnim samoupravama u Republici Srbiji.

,,Imali smo priliku da razgovaramo sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede, dr Bobanom Birmančevićem, o aktuelnim projektima za koje je ovo Ministarstvo raspisalo javni poziv, ali i o budućim projektima koji su planirani.
Raduje nas što možemo da računamo na naše ljude iz Mačvanskog okruga koji su predstavnici Ministarstva i Vlade, koji su otišli u Beograd, ali nikada nisu zaboravili naš grad. Spremni su da nam pomognu da konkurišemo na vreme i sa pravim projektima. Ovo su značajni podsticaji koji će Gradu olakšati da svoje kapitalne investicije uradi sa što manje sredstava, odnosno da paritet države i Grada bude podjednak. To je važno za sve građane i trudićemo se da preko Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, ali i projektnog tima grada Šapca, konkurišemo za što veći broj projekata, kako u Ministarstvu privrede, tako i drugim ministarstvima kako bismo naš grad učinili – gradom budućnosti“, izjavio je gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić.

Gost na sednicama državni sekretar u Ministarstvu privrede, dr Boban Birmančević, istakao je da je ovo Ministarstvo otvorilo svoja vrata za sve gradske i opštinske uprave, ali i za mala, srednja i najveća preduzeća.

,,Svi oni koji kucaju na vrata Ministarstva privrede kucaju na otvorena vrata i to i jeste osnovni zadatak da pružimo potrebne informacije da bi i Gradska uprava, ali i sva preduzeća, imala adekvatan odgovor Ministarstva“, izjavio je Birmančević i istakao da mu je izuzetna čast da na poziv načelnika okruga sa prvim ljudima opština i gradova Mačvanskog okruga podeli informacije kako da na pravi način iskoristimo sve što država hoće da pruži našim građanima.

,,To su upravo podsticaji i ulaganje u razvoj privrednih zona, turističkih destinacija, ali i malih i srednjih preduzeća. U narednom periodu očekujte novi program podsticaja za žensko preduzetništvo. Ministarstvo privrede ima dovoljno sredstava i kvalitetnih kadrova da ta sredstva obezbedi i našim građanima. Odlična saradnja sa gradonačelnikom, predstavnicima opština i načelnikom Mačvanskog okruga prvi je preduslov da do svih projekata dođe“, kaže Birmančević.