Вести

ОДРЖАНЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА МУО И ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА

1. март 2023.

Седнице Савета Мачванског управног округа и Привредног савета града Шапца одржане су данас у Градској кући, а најважније тачке дневног реда биле су актуелни пројекти Министарства привреде намењени локалним самоуправама у Републици Србији.

,,Имали смо прилику да разговарамо са државним секретаром у Министарству привреде, др Бобаном Бирманчевићем, о актуелним пројектима за које је ово Министарство расписало јавни позив, али и о будућим пројектима који су планирани.
Радује нас што можемо да рачунамо на наше људе из Мачванског округа који су представници Министарства и Владе, који су отишли у Београд, али никада нису заборавили наш град. Спремни су да нам помогну да конкуришемо на време и са правим пројектима. Ово су значајни подстицаји који ће Граду олакшати да своје капиталне инвестиције уради са што мање средстава, односно да паритет државе и Града буде подједнак. То је важно за све грађане и трудићемо се да преко Одељења за локални економски развој, али и пројектног тима града Шапца, конкуришемо за што већи број пројеката, како у Министарству привреде, тако и другим министарствима како бисмо наш град учинили – градом будућности“, изјавио је градоначелник Шапца, др Александар Пајић.

Гост на седницама државни секретар у Министарству привреде, др Бобан Бирманчевић, истакао је да је oво Министарство отворило своја врата за све градске и општинске управе, али и за мала, средња и највећа предузећа.

,,Сви они који куцају на врата Министарства привреде куцају на отворена врата и то и јесте основни задатак да пружимо потребне информације да би и Градска управа, али и сва предузећа, имала адекватан одговор Министарства“, изјавио је Бирманчевић и истакао да му је изузетна част да на позив начелника округа са првим људима општина и градова Мачванског округа подели информације како да на прави начин искористимо све што држава хоће да пружи нашим грађанима.

,,То су управо подстицаји и улагање у развој привредних зона, туристичких дестинација, али и малих и средњих предузећа. У наредном периоду очекујте нови програм подстицаја за женско предузетништво. Министарство привреде има довољно средстава и квалитетних кадрова да та средства обезбеди и нашим грађанима. Одлична сарадња са градоначелником, представницима општина и начелником Мачванског округа први је предуслов да до свих пројеката дође“, каже Бирманчевић.