Vesti

ODRŽANA XIV KONFERENCIJA MARKETING U FARMACIJI

5. jun 2021.

XIV Konferencija ,,Marketing u farmaciji” sa temom ,,Projektovanje novih usluga u medicini i farmaciji – odgovor na zdravstvene izazove” danas je organizovana u Šapcu u hotelu ,,Sloboda”. Organizator ovog stručnog skupa je veledrogerija ,,Lin“ i Zdravstvena ustanova apoteka „Melisa“. Svečanom otvaranju konferencije prisustvovao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da će Grad Šabac podržati sve naučne skupove.

,,Profesionalizam i izbor aktuelnih stručnih sadržaja čine ovu konferenciju izazovnim događajem za sve partnere i prijatelje – učesnike, predavače, farmaceutske kuće, sponzore i medije. Kao i tokom prethodnih godina, konferenciju su podržale najeminentnije strukovne organizacije – Lekarska komora Srbije i Farmaceutska komora Srbije, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, ali i brojne farmaceutske kompanije i prijatelji”, rekao je gradonačelnik Pajić i istakao da je zdravstveni sistem tokom pandemije korona virusom pretrpeo najveća opterećenja.

,,Ipak, i u najtežim trenucima, on je ispoljio sav svoj potencijal. Takođe, apoteke su zahvaljujući pravilnoj organizaciji u svakom trenutku bile odlično snabdevene i nije bilo nestašica lekova, maski i dezinfekcionih sredstava”, dodao je Pajić.

Zbog poštovanja epidemioloških mera predviđenih Uredbom Vlade RS, ove godine  smanjen je broj izlagača, pa je umesto 35, sada prisutno 22 izlagača.

,,Ovde su nam predstavnici farmaceutskih kuća sa kojima naša firma sarađuje. Imamo podršku Farmaceutske komore i Lekarske komore preko koje smo akreditovali predavanja za obnovu licence, koja nosi 6 bodova za ovu konferenciju. Ovo je možda i jedini skup u Srbiji gde se skupljaju lekari, farmaceuti, biohemičari, stomatolozi , gde imamo interesantne teme i izlaganja za sve medicinske struke”, kazao je magistar farmacije Nenad Radović, direktor Zdravstvene ustanove apoteka ,,Melisa” i veledrogerije ,,LIN”.

Tatjana Šipetić, direktorka Farmaceutske komore Srbije istakla je da je ovaj skup značajan za sve zdravstvene radnike.

,,Kao predstavnik Farmaceutske komore Srbije moram da istaknem da je tema današnje konferencije veoma značajna. Farmaceutske usluge su ono na čemu radim u okviru svog mandata poslednje četiri godine sa ciljem da svi naši sugrađani, a i sam zdravstveni sistem prepoznaju farmaceute kao nekoga ko pruža farmaceutske usluga, a ne samo na nekoga ko izdaje lekove”, istakla je Tatjana Šipetić.