Вести

ОДРЖАНА XIV КОНФЕРЕНЦИЈА МАРКЕТИНГ У ФАРМАЦИЈИ

5. јун 2021.

XIV Конференција ,,Маркетинг у фармацији” са темом ,,Пројектовање нових услуга у медицини и фармацији – одговор на здравствене изазове” данас је организована у Шапцу у хотелу ,,Слобода”. Организатор овог стручног скупа је веледрогерија ,,Лин“ и Здравствена установа апотека „Мелиса“. Свечаном отварању конференције присуствовао је градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да ће Град Шабац подржати све научне скупове.

,,Професионализам и избор актуелних стручних садржаја чине ову конференцију изазовним догађајем за све партнере и пријатеље – учеснике, предаваче, фармацеутске куће, спонзоре и медије. Као и током претходних година, конференцију су подржале најеминентније струковне организације – Лекарска комора Србије и Фармацеутска комора Србије, Фармацеутски факултет Универзитета у Београду, али и бројне фармацеутске компаније и пријатељи”, рекао је градоначелник Пајић и истакао да је здравствени систем током пандемије корона вирусом претрпео највећа оптерећења.

,,Ипак, и у најтежим тренуцима, он је испољио сав свој потенцијал. Такође, апотеке су захваљујући правилној организацији у сваком тренутку биле одлично снабдевене и није било несташица лекова, маски и дезинфекционих средстава”, додао је Пајић.

Због поштовања епидемиолошких мера предвиђених Уредбом Владе РС, ове године  смањен је број излагача, па је уместо 35, сада присутно 22 излагача.

,,Овде су нам представници фармацеутских кућа са којима наша фирма сарађује. Имамо подршку Фармацеутске коморе и Лекарске коморе преко које смо акредитовали предавања за обнову лиценце, која носи 6 бодова за ову конференцију. Ово је можда и једини скуп у Србији где се скупљају лекари, фармацеути, биохемичари, стоматолози , где имамо интересантне теме и излагања за све медицинске струке”, казао је магистар фармације Ненад Радовић, директор Здравствене установе апотека ,,Мелиса” и веледрогерије ,,ЛИН”.

Татјана Шипетић, директорка Фармацеутске коморе Србије истакла је да је овај скуп значајан за све здравствене раднике.

,,Као представник Фармацеутске коморе Србије морам да истакнем да је тема данашње конференције веома значајна. Фармацеутске услуге су оно на чему радим у оквиру свог мандата последње четири године са циљем да сви наши суграђани, а и сам здравствени систем препознају фармацеуте као некога ко пружа фармацеутске услуга, а не само на некога ко издаје лекове”, истакла је Татјана Шипетић.