Vesti

ODRŽANA TREĆA SEDNICA SAVETA MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA

28. aprila 2021.

U Šapcu je danas održana Treća sednica Saveta Mačvanskog upravnog okruga. Sednici je prisustvovala ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić sa svojim saradnicima, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici lokalnih samouprava Mačvanskog okruga, lokalnih centara za socijalni rad, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnici nacionalnih manjina i civilnog sektora. Tema sastanka bila je saradnja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog sa lokalnim samoupravama Mačvanskog upravnog okruga iz delokruga nadležnosti, i iz oblasti održivog razvoja.

Na sastanku se govorilo o pravima nacionalnih manjina, društvenom dijalogu, održivom razvoju, borbi protiv diskriminacije, kao i poboljšanju saradnje sa marginalizovanim grupama na teritoriji Mačvanskog okruga.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da Grad Šabac ima dobru komunikaciju sa marginalizovanim grupama.

,,Trudićemo se u narednom periodu da tu saradnju podignemo na još viši nivo. Želja nam je da izvršimo inkluziju svih marginalizovanih grupa i uključimo ih u društvene tokove. Imamo odličnu saradnju sa predstavnicima organizacija civilnog društva. Šabac jeste grad jednakosti za sve svoje žitelje”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.