Вести

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

28. априла 2021.

У Шапцу је данас одржана Трећа седница Савета Мачванског управног округа. Седници је присуствовала министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић са својим сарадницима, градоначелник Шапца др Александар Пајић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници локалних самоуправа Мачванског округа, локалних центара за социјални рад, представници Министарства унутрашњих послова, Националне службе за запошљавање, представници националних мањина и цивилног сектора. Тема састанка била је сарадња Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог са локалним самоуправама Мачванског управног округа из делокруга надлежности, и из области одрживог развоја.

На састанку се говорило о правима националних мањина, друштвеном дијалогу, одрживом развоју, борби против дискриминације, као и побољшању сарадње са маргинализованим групама на територији Мачванског округа.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да Град Шабац има добру комуникацију са маргинализованим групама.

,,Трудићемо се у наредном периоду да ту сарадњу подигнемо на још виши ниво. Жеља нам је да извршимо инклузију свих маргинализованих група и укључимо их у друштвене токове. Имамо одличну сарадњу са представницима организација цивилног друштва. Шабац јесте град једнакости за све своје житеље”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.