Vesti

ODRŽANA PRVA SEDNICA PRIVREDNOG SAVETA GRADA ŠAPCA

25. maj 2021.

Prva sednica Privrednog saveta grada Šapca održana je danas u Gradskoj kući. Na dnevnom redu sednice našlo se pet tačaka. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da su se na današnjoj sednici dogovorili oko usvajanja strateškog dokumenta, a to je Plan razvoja grada Šapca za period 2021 – 2030. godine.

,,Dogovorili smo se kako ćemo komisijski preko radnih grupa da pomognemo Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj da radi na tom strateškom dokumentu. Renomirani privrednici, vlasnici kompanija daće i svoje vizije razvoja grada , ali i svoja iskustva jer kada su mogli svoje kompanije da načine uspešnim, siguran sam da će njihov doprinos razvoju grada Šapca biti jednako uspešan. Želja nam je da svi oni koji su učestvovali u razvoju grada, to nastave i dalje jačim i većim intenzitetom. Grad Šabac gradimo kao Grad budućnosti i siguran sam da ćemo u tome uspeti”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Predsednica Privrednog saveta Milenca Srećković istakla je da su razvoj grada i privrede u simbiozi, i da nije moguće da se privreda razvija bez paralelnog razvoja grada.

,,Privredu grada interesuju svi razvojni projekti. Interesuje nas ulaganje u školstvo, pre svega u mlade ljude zato što mi bez adekvatnih mladih, školovanih kadrova ne možemo da funkcionišemo. Takođe nas interesuje i razvoj infrastrukture, ulica, kanalizacije, vodovoda, struje, jer to je nešto što je neophodno za naše poslovanje. Razvoj grada povezan je sa razvojem privrede”, istakla je Milenca Srećković.

Današnjoj sednici prisustvovali su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, načelnica Odeljenja za finansije Marijana Kostadinović i svi članovi Privrednog saveta.