Вести

ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА

25. мај 2021.

Прва седница Привредног савета града Шапца одржана је данас у Градској кући. На дневном реду седнице нашло се пет тачака. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да су се на данашњој седници договорили око усвајања стратешког документа, а то је План развоја града Шапца за период 2021 – 2030. године.

,,Договорили смо се како ћемо комисијски преко радних група да помогнемо Одељењу за локални економски развој да ради на том стратешком документу. Реномирани привредници, власници компанија даће и своје визије развоја града , али и своја искуства јер када су могли своје компаније да начине успешним, сигуран сам да ће њихов допринос развоју града Шапца бити једнако успешан. Жеља нам је да сви они који су учествовали у развоју града, то наставе и даље јачим и већим интензитетом. Град Шабац градимо као Град будућности и сигуран сам да ћемо у томе успети”, рекао је градоначелник Пајић.

Председница Привредног савета Миленца Срећковић истакла је да су развој града и привреде у симбиози, и да није могуће да се привреда развија без паралелног развоја града.

,,Привреду града интересују сви развојни пројекти. Интересује нас улагање у школство, пре свега у младе људе зато што ми без адекватних младих, школованих кадрова не можемо да функционишемо. Такође нас интересује и развој инфраструктуре, улица, канализације, водовода, струје, јер то је нешто што је неопходно за наше пословање. Развој града повезан је са развојем привреде”, истакла је Миленца Срећковић.

Данашњој седници присуствовали су градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, начелница Одељења за финансије Маријана Костадиновић и сви чланови Привредног савета.