Вести

ОДРЖАНА ДРУГА ХИТНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

2. новембар 2020.

На данашњој другој хитној седници Скупштине града Шапца, одржаној у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача, одборници су разматрали седамнаест тачака дневног реда.
Првих седам тачака тицало се избора обавезних радних тела Скупштине града: административно – мандатне комисије, комисије за избор и именовања, комисије за прописе, и комисије за представке и предлоге.
Административно – мандатна комисија усвојила је допунски извештај Градске изборне комисије о укупним резултатима избора за одборнике Скупштине града.
У даљем току седнице, досадашњи градски правобранилац, Валентине Ловрин Јевтић, која је поднела оставку, разрешена је дужности, а за заменика правобраниоца постављена је Наташа Лукић, дипломирани правник.
Дужности директора ЈКП “Водовод”, разрешена је Даниела Ловрин Гавриловић, која је поднела оставку, а на њено место именован је вршилац дужности Јован Вранеш, мастер инжењер грађевинарства. На седници је контатовано да је директору ЈКП ,,Стари град” Мирославу Премовићу, истекао мандат, те је на његово место именован Никола Беговић, мастер инжењер електротехнике и рачунарства.
На основу захтева за разрешење директора ЈКП ,,Паркинг“ Бојана Калановића, на место в.д. директора именован је Драган Ристић, мастер инжењер менаџмента.
Због истека мандата в.д. директора ЈП Инфраструктура Шабац, Владимира Радосављевића, на његово место постављена је Милица Павловић, дипломирани правник. Због поднете оставке на месту дужности директора Центра за социјални рад, разрешена је Јелена Милошевић, а на место в.д. директора именована је Данијела Селенић, дипломирани правник. На лични захтев разрешава се Соња Петровић Јагић, директорка Културног центра, и на место в.д. директора именује Светлана Станковић, професор разредне наставе. На основу поднете оставке директора Туристичке организације Шапца, Срђана Митрашиновића, именује се Нађа Глигорић, дипломирани социолог.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је директорима јавних предузећа и установа и истакао да је сигуран да ће они дати свој пун допринос за квалитетан живот у граду Шапцу.
,,Вршиоци дужности јавних предузећа и установа су млади, образовани, и пре свега, људи који су спремни да се одазову изазовима који их у будућности чекају. Сигуран сам да они имају праву визију развоја нашег града и што бољих услуга које јавна предузећа треба да пружају нашим суграђанима”, изјавио је др Пајић.
Данашњој седници нису присуствовали чланови опозиције.
,,Сигуран сам да је члановима опозиције место у парламенту јер само заједничким разговором и аргументима можемо да направимо прави бољитак за наше суграђане. Позивам одборнике да не буду заведени једном погрешном политиком, да размишљају својом главом и да нам се у будуће придруже на седници Скупштине града јер је то начин да изгласамо најбоље пројекте, и да направимо најбоље резултате за наше суграђане”, додао је градонаћелник Шапца