Vesti

ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

12. april 2024.

Danas je održana četvrta sednica Skupštine grada Šapca na kojoj je usvojeno 15 tačaka dnevnog reda, između ostalog, usvojen je tekst povelje o bratimljenju gradova Celje i Šabac, Plan detaljne regulacije „Nova opšta bolnica“, kao i Lokalni akcioni plan za zapošljavanje i unapređenje položaja starijih u lokalnoj zajednici.

,,Na sednici smo usvojili Plan detaljne regulacije nove bolnice u Šapcu. Ovo je strateški dokument od velikog značaja za naš grad i građane, da bismo mogli dalje da krenemo u proceduru i dođemo do građevinske dozvole, odnosno početka radova na izgradnji šabačke bolnice. Nova bolnica imaće 72.000 kvadrata, uz novu opremu, kvalitetne kadrove, podići ćemo zdravstvenu zaštitu na mnogo viši nivo. Na mestu gde je sada Hirurški blok biće Dom zdravlja“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i dodao da je Predlog odluke o davanju saglasnosti na tekst povelje o bratimljenju gradova Celje i Šabac koji su danas usvojili značajan za oba grada, jer su im privreda, obrazovanje, sport i kultura u fokusu.

Na skupštini je izabran novi vršioc dužnosti direktora Turističke organizacije grada Šapca Mladen Petrović,
izglasan je i predlog za raspisivanje konkursa za izbor direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva i imenovani novi članovi nadzornih i školskih odbora.