Вести

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

12. април 2024.

Данас је одржана четврта седница Скупштине града Шапца на којој је усвојено 15 тачака дневног реда, између осталог, усвојен је текст повеље о братимљењу градова Цеље и Шабац, План детаљне регулације „Нова општа болница“, као и Локални акциони план за запошљавање и унапређење положаја старијих у локалној заједници.

,,На седници смо усвојили План детаљне регулације нове болнице у Шапцу. Ово је стратешки документ од великог значаја за наш град и грађане, да бисмо могли даље да кренемо у процедуру и дођемо до грађевинске дозволе, односно почетка радова на изградњи шабачке болнице. Нова болница имаће 72.000 квадрата, уз нову опрему, квалитетне кадрове, подићи ћемо здравствену заштиту на много виши ниво. На месту где је сада Хируршки блок биће Дом здравља“, рекао је грaдоначелник Александар Пајић и додао да је Предлог одлуке о давању сагласности на текст повеље о братимљењу градова Цеље и Шабац који су данас усвојили значајан за оба града, јер су им привреда, образовање, спорт и култура у фокусу.

На скупштини је изабран нови вршиоц дужности директора Туристичке организације града Шапца Младен Петровић,
изгласан је и предлог за расписивање конкурса за избор директора Међуопштинског историјског архива и именовани нови чланови надзорних и школских одбора.