Vesti

ODRŽANA 5. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

27. jun 2024.
Na petoj redovnoj sednici Skupštine grada Šapca usvojen je niz značajnih odluka. Pre svega, usvojen je završni račun budžeta grada za 2023. godinu kojim je kako je istakao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ,,još jednom potvrđena vrlo uspešna kalendarska godina“, a u prilog tome naveo je činjenica da su im ,,prihodi bili za 255 miliona veći nego rashodi i da su oni preneti u ovu godinu“.
,,Na Skupštini su postavljeni i vršioci dužnost tri javna preduzeća. Mladi, perspektivni i izuzetno stručni ljudi, koji su u prethodnom periodu bili rukovodioci nekih drugih preduzeća. Za v.d. direktora JKP ,,Vodovod-Šabac” postavljen je diplomirani master inženjer elektrotehnike Nikola Begović, za v.d. direktora JP ,,Infrastruktura-Šabac” master inženjer građevine Jovan Vraneš i za v.d. direktora JKP ,,Toplana-Šabac” diplomirani inženjer mašinstva Saša Maksimović. Na mestu direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva ostaje Svetlana Stanković“, rekao je gradonačelnik Pajić.
Na sednici je jednoglasno imenovana Gradska izborna komisija za naredni period.
,,Značajna tačka dnevnog reda je i imenovanje Gradske izborne komisije, što je zakonska obaveza, da posle šest meseci od sprovedenih izbora imamo novu Gradsku izbornu komisiju. Dostavljeni su zahtevi za predloge svim odborničkim grupama, čak i onima koji ovu Skupštinu ne uvažavaju svojim nepojavljivanjem. Neki su dostavili, neki nisu želeli i po dostavljenim predlozima imenovali smo gradsku izbornu komisiju za sledeći mandatni period“, dodao je Pajić.
Prihvaćena je i ostavka zamenika gradonačelnika Milana Mačvana, koju je prema pročitanom obrazloženju podneo ,,iz privatnih razloga“. Na ovu funkciju niko drugi nije izabran.