Вести

ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

27. јун 2024.
На петој редовној седници Скупштине града Шапца усвојен је низ значајних одлука. Пре свега, усвојен је завршни рачун буџета града за 2023. годину којим је како је истакао градоначелник Шапца др Александар Пајић ,,још једном потврђена врло успешна календарска година“, а у прилог томе навео је чињеница да су им ,,приходи били за 255 милиона већи него расходи и да су они пренети у ову годину“.
,,На Скупштини су постављени и вршиоци дужност три јавна предузећа. Млади, перспективни и изузетно стручни људи, који су у претходном периоду били руководиоци неких других предузећа. За в.д. директора ЈКП ,,Водовод-Шабац” постављен је дипломирани мастер инжењер електротехнике Никола Беговић, за в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура-Шабац” мастер инжењер грађевине Јован Вранеш и за в.д. директора ЈКП ,,Топлана-Шабац” дипломирани инжењер машинства Саша Максимовић. На месту директора Међуопштинског историјског архива остаје Светлана Станковић“, рекао је градоначелник Пајић.
На седници је једногласно именована Градска изборна комисија за наредни период.
,,Значајна тачка дневног реда је и именовање Градске изборне комисије, што је законска обавеза, да после шест месеци од спроведених избора имамо нову Градску изборну комисију. Достављени су захтеви за предлоге свим одборничким групама, чак и онима који ову Скупштину не уважавају својим непојављивањем. Неки су доставили, неки нису желели и по достављеним предлозима именовали смо градску изборну комисију за следећи мандатни период“, додао је Пајић.
Прихваћена је и оставка заменика градоначелника Милана Мачвана, коју је према прочитаном образложењу поднео ,,из приватних разлога“. На ову функцију нико други није изабран.