Вести

ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

15. јун 2023.

На 21. седници Скупштине града Шапца одборници су усвојили 19 тачака, међу којима су ребаланс буџета за ову годину, завршни рачун за претходну годину, разматрање и усвајање информације о усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа од 1.  јануара до 31. марта 2023. године. 

,,На данашњој седници Скупштине града Шапца усвојен је завршни рачун града за претходну годину, чиме је потврђена буџетска стабилност града и добар смер фискалне политике коју град води. Град је одлично пословао у 2022. години, о чему говори и податак да је више од 26% укупног буџета потрошено за капиталне инвестиције. Независни ревизор, такође је позитивно оценио пословање града Шапца”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је изузетно задовољан претходном буџетском годином, у којој су урађене велике и значајне ствари за Шабац.

,,Откупили смо спортску халу ,,Зорка”, урадили комплекс отворених базена, започели градњу 23 стамбене јединице за рањиве групе становништва, реконструисали Дом културе ,,Мишар”. Ребалансом буџета расподељујемо средства остварена због већих прихода од планираних. Од Министарства заштите животне средине добили смо 150 милиона динара за санацију депоније ,,Дудара”. То је највећи пројекат који смо ове године добили од неког министарства. Град Шабац уложиће додатних 50 милиона динара за реализацију овог значајног пројекта. Наши суграђани заслужују да добију зелену оазу за одмор и бављење спортом и рекреацијом на Старом граду. Рад јавних предузећа за прва три месеца текуће године обавља се у складу са усвојеним програмом рада и показује позитивно пословање, осим у два предузећа која су показала негативан салдо, ЈКП ,,Стари град” и ЈКП ,,Водовод Шабац”. ЈКП ,,Стари град” је због сезонских послова, који се не обављају у зимским месецима, имао слабију приходност рада. ЈКП ,,Водовод Шабац” има негативан салдо у пословању због радова који нису обављени у року због лоших временских услова. ЈКП ,,Водовод Шабац” ради нову водоводну мрежу у свим правцима, и у Мачви, Поцерини, Посавотамнави. До сада је урађено 8 km, а до краја године је у плану да буде завршено 22 km”, казао је градоначелник Пајић и истакао да град Шабац наставља да води одговорну и стабилну фискалну политику, која је усмерена према потребама грађана. 

,,Настављамо са реализацијом започетих пројеката и послова који ће унапредити живот у граду Шапцу”, рекао је Пајић.

Председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић истакао је да се на седници Скупштина града водила квалитетна расправа о важним темама за грађане Шапца.

,,Имали смо прилику да чујемо бројне актуелне теме које осликавају дешавања у Шапцу, али и све оно што је у плану да се уради у нашем граду. На данашњој седници видели смо да су финансије града стабилне кроз Извештај ревизора о Завршном рачуну буџета града Шапца за 2022. године. Имали смо ребаланс буџета Града Шапца, а то је повећање прихода за 275 милиона динара, и то додатно говори о стању финансија града Шапца. Донели смо и нова планска документа, што говори о развоју града, али и стратешка документа , као и одлуке које су у вези са нормалним функционисањем установа у граду. Било је прилике и за размену мишљења и конструктивну расправу о многим актуелним темама”, рекао је Немања Пајић.