Vesti

ODOBREN PROJEKAT ZA IZGRADNJU SPORTSKE SALE U OŠ ,,VUK KARADŽIĆ“

20. jun 2024.

Grad Šabac je dobio odobrenje Evropske unije za projekat „Nova sportska sala – fer plej za inkluziju“ u okviru programa EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Ukupna vrednost projekta iznosi 864.488 evra, od čega je EU grant 500.000 evra, dok je učešće Grada Šapca 364.488 evra.

,,Nova sportska sala biće izgrađena u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i koristiće je deca iz te škole, kao i iz Osnovne škole „Sveti Sava“ i vrtića „Bubamara“. Cilj projekta je unapređenje uslova za fizičko vežbanje i zdrav razvoj dece. Ovaj projekat će omogućiti deci da više ne moraju časove fizičkog vaspitanja obavljati u učionicama ili se zimi smrzavati dok vežbaju napolju“, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić
i zahvalio se EU na podršci u ovom važnom projektu.

Značaj ovog projekta je višestruk, jer spada u red integralnih projekata. Proistekao je direktno iz Strategije razvoja urbanog područja grada Šapca, koju je grad usvojio na zasedanju gradske skupštine u martu.

Projekat obuhvata, pored ovog infrastrukturnog dela, niz aktivnosti koje će se sprovoditi kroz multisektorsku saradnju i participativni pristup. Uključivanjem mnogih zainteresovanih strana, projekat će promovisati inkluzivni sport, inkluziju, interkulturalnost i zdrave stilove života.

„Ovaj projekat je izuzetno važan za grad jer će omogućiti unapređenje i poboljšanje kvaliteta uslova za učenike za nastavu fizičkog vaspitanja u Vukovoj školi“, istakla je šef projektnog tima, Ana Marinković.