Вести

ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ЗА ИЗГРАДЊУ СПОРТСКЕ САЛЕ У ОШ ,,ВУК КАРАЏИЋ“

20. јун 2024.

Град Шабац је добио одобрење Европске уније за пројекат „Нова спортска сала – фер плеј за инклузију“ у оквиру програма ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Укупна вредност пројекта износи 864.488 евра, од чега је ЕУ грант 500.000 евра, док је учешће Града Шапца 364.488 евра.

,,Нова спортска сала биће изграђена у Основној школи „Вук Караџић“ и користиће је деца из те школе, као и из Основне школе „Свети Сава“ и вртића „Бубамара“. Циљ пројекта је унапређење услова за физичко вежбање и здрав развој деце. Овај пројекат ће омогућити деци да више не морају часове физичког васпитања обављати у учионицама или се зими смрзавати док вежбају напољу“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић
и захвалио се ЕУ на подршци у овом важном пројекту.

Значај овог пројекта је вишеструк, јер спада у ред интегралних пројеката. Проистекао је директно из Стратегије развоја урбаног подручја града Шапца, коју је град усвојио на заседању градске скупштине у марту.

Пројекат обухвата, поред овог инфраструктурног дела, низ активности које ће се спроводити кроз мултисекторску сарадњу и партиципативни приступ. Укључивањем многих заинтересованих страна, пројекат ће промовисати инклузивни спорт, инклузију, интеркултуралност и здраве стилове живота.

„Овај пројекат је изузетно важан за град јер ће омогућити унапређење и побољшање квалитета услова за ученике за наставу физичког васпитања у Вуковој школи“, истакла је шеф пројектног тима, Ана Маринковић.