Vesti

NOVO VOZILO ZA DOM ZDRAVLJA ,,DR DRAGA LJOČIĆ“

24. maj 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je uručio ključeve novog vozila marke Fiat Dukato Domu zdravlja ,,Dr Draga Ljočić”. Vozilo je donacija Ministarstva zdravlja i opremljeno je najsavremenijom opremom za siguran transport pacijenata do Službe nefrologije sa dijalizom Opšte bolnice ,,Laza K. Lazarević”. Vrednost vozila je 3,9 miliona dinara. Ovom prilikom, gradonačelnik Pajić istakao je da je zdravstveni sistem jedan od stubova svakog društva i zbog toga su podrška grada i države zdravstvenim ustanovama od velikog značaja za što efikasnije delovanje sistema.

,,Za godinu i po dana uručili smo ključeve sedam vozila Domu zdravlja. Osim najsavremenijih vozila i opreme, uz pomoć svoje države, Šabac će dobiti novu bolnicu koja će se nalaziti na Kamičku i čija je vrednost 50 miliona evra. Time će nivo zdravstvene zaštite u Šapcu i okolini biti podignut na mnogo viši nivo. Naši sugrađani zaslužuju da imaju najsavremeniji zdravstveni centar za prevenciju i lečenje. Zajedno sa svojom državom ulažemo u poboljšanje zdravstvenog sistema. Od našeg grada stvaramo grad budućnosti”, kazao je Pajić.

Doktorka Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” zahvalila se u ime zaposlenih i u svoje lično ime Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru zdravlja na podršci koju pružaju svim zdravstvenim ustanovama.

,,Ovo vozilo namenjeno je za prevoz pacijenata za hemodijalizu od svojih kuća do bolnice. Pacijenti se prevoze svaki dan u sedmici, sem nedelje. Rad se odvija u dve smene, jedna grupa u prvu smenu ide ponedeljkom, sredom i petkom, a druga grupa utorkom, četvrtkom i subotom. Vozilo koje je opredeljeno za njihov prevoz ima devet sedišta, od toga dve kardiološke stolice. Te stolice su namenjene za lakši transport pacijenata koji su slabo pokretni, ili nepokretni da bismo im olakšali ulaz i izlaz iz vozila”, istakla je dr Jasmina Stanković.