Вести

НОВО ВОЗИЛО ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ,,ДР ДРАГА ЉОЧИЋ“

24. мај 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је уручио кључеве новог возила марке Фиат Дукато Дому здравља ,,Др Драга Љочић”. Возило је донација Министарства здравља и опремљено је најсавременијом опремом за сигуран транспорт пацијената до Службе нефрологије са дијализом Опште болнице ,,Лаза К. Лазаревић”. Вредност возила је 3,9 милиона динара. Овом приликом, градоначелник Пајић истакао је да је здравствени систем један од стубова сваког друштва и због тога су подршка града и државе здравственим установама од великог значаја за што ефикасније деловање система.

,,За годину и по дана уручили смо кључеве седам возила Дому здравља. Осим најсавременијих возила и опреме, уз помоћ своје државе, Шабац ће добити нову болницу која ће се налазити на Камичку и чија је вредност 50 милиона евра. Тиме ће ниво здравствене заштите у Шапцу и околини бити подигнут на много виши ниво. Наши суграђани заслужују да имају најсавременији здравствени центар за превенцију и лечење. Заједно са својом државом улажемо у побољшање здравственог система. Од нашег града стварамо град будућности”, казао је Пајић.

Докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић” захвалила се у име запослених и у своје лично име Влади Републике Србије, Министарству здравља и министру здравља на подршци коју пружају свим здравственим установама.

,,Ово возило намењено је за превоз пацијената за хемодијализу од својих кућа до болнице. Пацијенти се превозе сваки дан у седмици, сем недеље. Рад се одвија у две смене, једна група у прву смену иде понедељком, средом и петком, а друга група уторком, четвртком и суботом. Возило које је опредељено за њихов превоз има девет седишта, од тога две кардиолошке столице. Те столице су намењене за лакши транспорт пацијената који су слабо покретни, или непокретни да бисмо им олакшали улаз и излаз из возила”, истакла је др Јасмина Станковић.