Вести

НА МИШАРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ

15. фебруар 2023.

Поводом Дана државности Републике Србије, данас су градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић положили венац на споменик Карађорђу и мишарским јунацима на Мишару. Венце су положили и представници МЗ Мишар, представници СУБНОР-а Шабац и oпштине Богатић, делегација Хајдучко-козачког друштва, представници ГО СПС-а и Задужбинског друштва ,,Први српски устанак из Мишара“, а пре тога помен јунацима Првог српског устанка служило је свештенство Цркве Успења Пресвете Богородице из Орида и Цркве Вазнесења Господњег из Мишара.

,,Дан државности Републике Србије је најважнији дан за наш народ и државу. Он сједињује два догађаја, почетак Првог српског устанка и доношење Првог модерног српског устава, као исходишне тачке у развоју модерне Србије. У знак сећања на овај посебан дан у историји нашег народа, окупили смо се на Мишару, да полагањем венаца одамо почаст мишарским јунацима и подсетимо се на њихов допринос у тој дуготрајној борби. Данас се сећамо свих славних предака и свих оних који су положили живот да би Србија постојала. Дан државности је симбол борбе за слободу и права која данас уживамо. Тога морамо бити свесни, јер се трајање једног народа не завршава остваривањем одређених домета у развоју. Ово је прилика да се на то подсетимо, али и обавежемо да ћемо тековине Сретења чувати и унапређивати зарад добробити читавог друштва. Константан рад, борба, одговорност и висока свест о тренутку у којем постојимо, једини су гаранти пута којем тежимо“, истакао је градоначелник Александар Пајић.

Градоначелник је рекао да нас Дан државности обавезује да упркос свим изазовима који су пред нама, наставимо свој пут напретка и храбро корачамо у будућност, те да наставимо да радимо одговорно, да сачувамо мир и слободу највеће вредности данашњице.

,,Председнику Александру Вучићу и свим грађанима Србије честитам овај велики празник, Дан државности – Сретење!Живела Србија!“, поручио је Пајић.