Vesti

MINISTARKA GRUJIČIĆ U POSETI ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U ŠAPCU

1. mart 2024.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić posetila je danas zdravstvene ustanove u Šapcu, Dom zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ i Opštu bolnicu ,,Dr Laza K. Lazarević“.

„Dom zdravlja je lepo opremljen i dobro organizovan, posebno sam zadovoljna kako je uređeno Odeljenje pedijatrije. Potrebno je još nekih kadrovskih pojačanja, upravo pedijatara, pa je ovo i poziv mladim kolegama da se odluče za ovu lepu i odgovornu specijalizaciju. Kako ni bolnica, ni dom zdravlja nemaju mamograf, uskoro ćemo obezbediti digitalni mamograf i digitalni rendgen aparat. Drago mi je da je Šabac dobio magnetnu rezonancu, a pacijente molim za malo strpljenja dok kolege prođu obuku, jer je ovo sasvim novi i drugačiji aparat. Očekujem da će od 15. aprila i Šabac početi da koristi softver za zakazivanje pregleda“, rekla je ministarka Danica Grujičić, zaključivši da dalji razvoj doma zdravlja i bolnice u Šapcu zavise od toga da li će se graditi bolnica na novoj lokaciji, jer postoji i takav predlog, ili će ostati gde je sada.

U obilasku Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ i Opšte bolnice ,,Dr Laza K. Lazarević“ zajedno sa ministarkom Grujičić bio je i zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan.

,,Izuzetna je čast i zadovoljstvo što je ministarka Grujičić danas u Šapcu. U razgovoru sa direktorima ove dve zdravstvene ustanove iznete su neke problematike i zahtevi. Država na čelu sa predsednikom Aleksandom Vučićem, samom ministarkom, mnogo je pomogla Šabac u prethodnom periodu. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti. Ministarka ima veliko razumevanje za sve ono što su potrebe doma zdravlja i bolnice, tako da ćemo u budućnosti biti u mogućnosti da našim građanima pružimo najbolju moguću brigu i negu. Svi zajedno treba da idemo ka tome da imamo najbolje moguće uslove za građane“, poručio je Mačvan.

Direktor šabačke bolnice dr Slobodan Popović zadovoljan je posetom ministarke, a razgovor koji su obavili ocenio je kao konstruktivan.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić posetila šabačku bolnicu. Mogli smo u direktnom razgovoru da joj izložimo sve probleme sa kojima se suočavamo, ali i planove koje imamo kako bismo podigli na značajno viši nivo zdravstvenu uslugu za naše građane. Obilaskom pojedinih službi ministarka je mogla lično da se uveri kakva je situacija kod nas i gde postoji prostora da se poboljša“, rekao je dr Slobodan Popović.