Вести

МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ У ПОСЕТИ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У ШАПЦУ

1. март 2024.

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић посетила је данас здравствене установе у Шапцу, Дом здравља ,,Др Драга Љочић“ и Општу болницу ,,Др Лаза К. Лазаревић“.

„Дом здравља је лепо опремљен и добро организован, посебно сам задовољна како је уређено Одељење педијатрије. Потребно је још неких кадровских појачања, управо педијатара, па је ово и позив младим колегама да се одлуче за ову лепу и одговорну специјализацију. Како ни болница, ни дом здравља немају мамограф, ускоро ћемо обезбедити дигитални мамограф и дигитални рендген апарат. Драго ми је да је Шабац добио магнетну резонанцу, а пацијенте молим за мало стрпљења док колеге прођу обуку, јер је ово сасвим нови и другачији апарат. Очекујем да ће од 15. априла и Шабац почети да користи софтвер за заказивање прегледа“, рекла је министарка Даница Грујичић, закључивши да даљи развој дома здравља и болнице у Шапцу зависе од тога да ли ће се градити болница на новој локацији, јер постоји и такав предлог, или ће остати где је сада.

У обиласку Дома здравља ,,Др Драга Љочић“ и Опште болнице ,,Др Лаза К. Лазаревић“ заједно са министарком Грујичић био је и заменик градоначелника Шапца Милан Мачван.

,,Изузетна је част и задовољство што је министарка Грујичић данас у Шапцу. У разговору са директорима ове две здравствене установе изнете су неке проблематике и захтеви. Држава на челу са председником Александом Вучићем, самом министарком, много је помогла Шабац у претходном периоду. Надам се да ће се ова сарадња наставити. Министарка има велико разумевање за све оно што су потребе дома здравља и болнице, тако да ћемо у будућности бити у могућности да нашим грађанима пружимо најбољу могућу бригу и негу. Сви заједно треба да идемо ка томе да имамо најбоље могуће услове за грађане“, поручио је Мачван.

Директор шабачке болнице др Слободан Поповић задовољан је посетом министарке, а разговор који су обавили оценио је као конструктиван.

,,Велико ми је задовољство што је министарка здравља проф. др Даница Грујичић посетила шабачку болницу. Могли смо у директном разговору да јој изложимо све проблеме са којима се суочавамо, али и планове које имамо како бисмо подигли на значајно виши ниво здравствену услугу за наше грађане. Обиласком појединих служби министарка је могла лично да се увери каква је ситуација код нас и где постоји простора да се побољша“, рекао је др Слободан Поповић.