Vesti

MINISTAR SPORTA ZORAN GAJIĆ POSETIO ŠABAC

7. marta 2023.

Ministar sporta Zoran Gajić danas je posetio grad Šabac gde se sastao sa predstavnicima grada, opština Koceljeva, Vladimirci i Bogatić i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga. Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju uslova za profesionalni, rekreativni i školski sport.

Nakon sastanka, ministar sporta Zoran Gajić i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišli su Halu sportova ,,Zorka” i kompleks otvorenih bazena.

Ministar Gajić istakao je da je u Šapcu sve odlično organizovano i su zatvoren bazen i kompleks otvorenih bazena, kao i uspešno funkcionisanje Vaterpolo kluba ,,Šabac” primeri dobre prakse koji treba da slede i druge lokalne samouprave.

,,Najbolja lična karta celokupne vertikale rukovodstva sporta u Šapcu su objekti koje sam posetio. U svim delatnostima, naročito u sportu, presudan je ljudski faktor. Od gradonačelnika Pajića i svih ostalih ljudi koji rukovode sportom ovo je pokazatelj uspešnog rada”, kazao je ministar i čestitao gradonačelniku što je hala ,,Zorka” prvi put u vlasništvu grada Šapca.
,,Svima je poznato da je Šabac grad rukometa i u narednom periodu predstoje radovi na renoviranju hale. Očekujemo da hala uskoro zasija punim sjajem, baš kao i bazen”, istakao je ministar Gajić.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da Grad Šapbac ima odličnu saradnju sa Ministarstvom sporta.

,,Od ministra smo čuli koji su planovi ministarstva u narednom periodu i ponosni smo što naš grad ima odličnu saradnju sa Ministarstvom. Naš grad može da se pohvali da je prvi put u istoriji sportska hala ,,Zorka”, koju smo iz budžeta grada u potpunosti isplatili krajem 2022. godine, u vlasništvu grada Šapca. U julu prošle godine završili smo kompleks otvorenih bazena i našim sugrađanima omogućili da spas od vrućina potraže u svom gradu. Uradili smo nove sportske terene u nekoliko osnovnih škola, novu sportsku halu u Osnovnoj školi ,,Majur”, a i radovi na sportskoj hali u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika privode se kraju”, rekao je Pajić i dodao da Grad Šabac ima pet superligaša.

,,Ponosni smo što je Šabac grad sporta. Pregršt nagrada na evropskim i svetskim prvenstvima pokazatelj su da su ulaganja u sport u potpunosti opravdana. Uz veliku podršku svoje države nastavićemo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i od našeg grada ćemo stvoriti Grad budućnosti”, istakao je gradonačelnik Pajić.