Вести

МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ ПОСЕТИО ШАБАЦ

7. март 2023.

Министар спорта Зоран Гајић данас је посетио град Шабац где се састао са представницима града, општина Коцељева, Владимирци и Богатић и начелником Мачванског управног округа. На састанку се разговарало о побољшању услова за професионални, рекреативни и школски спорт.

Након састанка, министар спорта Зоран Гајић и градоначелник Шапца др Александар Пајић обишли су Халу спортова ,,Зорка” и комплекс отворених базена.

Министар Гајић истакао је да је у Шапцу све одлично организовано и су затворен базен и комплекс отворених базена, као и успешно функционисање Ватерполо клуба ,,Шабац” примери добре праксе који треба да следе и друге локалне самоуправе.

,,Најбоља лична карта целокупне вертикале руководства спорта у Шапцу су објекти које сам посетио. У свим делатностима, нарочито у спорту, пресудан је људски фактор. Од градоначелника Пајића и свих осталих људи који руководе спортом ово је показатељ успешног рада”, казао је министар и честитао градоначелнику што је хала ,,Зорка” први пут у власништву града Шапца.
,,Свима је познато да је Шабац град рукомета и у наредном периоду предстоје радови на реновирању хале. Очекујемо да хала ускоро засија пуним сјајем, баш као и базен”, истакао је министар Гајић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да Град Шапбац има одличну сарадњу са Министарством спорта.

,,Од министра смо чули који су планови министарства у наредном периоду и поносни смо што наш град има одличну сарадњу са Министарством. Наш град може да се похвали да је први пут у историји спортска хала ,,Зорка”, коју смо из буџета града у потпуности исплатили крајем 2022. године, у власништву града Шапца. У јулу прошле године завршили смо комплекс отворених базена и нашим суграђанима омогућили да спас од врућина потраже у свом граду. Урадили смо нове спортске терене у неколико основних школа, нову спортску халу у Основној школи ,,Мајур”, а и радови на спортској хали у Средњој пољопривредној школи са домом ученика приводе се крају”, рекао је Пајић и додао да Град Шабац има пет суперлигаша.

,,Поносни смо што је Шабац град спорта. Прегршт награда на европским и светским првенствима показатељ су да су улагања у спорт у потпуности оправдана. Уз велику подршку своје државе наставићемо да улажемо у спортску инфраструктуру и од нашег града ћемо створити Град будућности”, истакао је градоначелник Пајић.