Vesti

MEŠTANI ORAŠCA POSLE ŠEST DECENIJA DOBILI ASFALT

17. maj 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je posetio Orašac gde je u toku asfaltiranje putu u ukupnoj dužini od 1,9 kilometara. Vrednost ovih radova je 16,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Šapca. Izvođač radova je preduzeće ,,Jugokop-Podrinje”.

Gradonačelnik Pajić istakao je da Šabac, pored toga što je jedan od privredno najrazvijenijih gradova u našoj zemlji, zaslužuje da, sa svim svojim mesnim zajednicama, bude i jedan od najuređenijih gradova u Srbiji, a da stabilan i racionalno raspoređen gradski budžet, kao i saradnja sa svojom države to i omogućavaju.

,,Nastavljamo sa ulaganjem u putnu infrastrukturu na teritoriji grada Šapca. Danas se nalazimo u Orašcu, gde je u toku asfaltiranje lokalnog puta Orašac – Orid u dužini od 1,5 km, kao i asfaltiranje još dve ulice u ovom mestu ukupne dužine 400 metara. Cilj nam je ravnomeran razvoj i bolji život svih sugrađana. Radimo na tome da ljudima koji žive na selu omogućimo što kvalitetnije uslove kako bi ostali na svojim imanjima i doprineli razvoju celog kraja. Sezona radova novih puteva je u punom jeku i očekuje nas još mnogo posla do njenog završetka. Osmesi i zadovoljstvo naših meštana iz Orašca najbolji su pokazatelji našeg rada. Želimo da nijedna mesna zajednica ne bude zapostavljena. Kao što smo obećali, Šabac će biti grad budućnosti”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da će nakon Orašca, nov asfalt dobiti i meštani Mrđenovca i Desića.

Radosav Stanić, meštanin Orašca istakao je da je ovaj put od velikog značaja za sve meštane jer vodi do škole, crkve, ambulante, pošte, mesne kancelarije.

,,Meštani Orašca koriste ovaj put, ali i meštani okolnih sela Kormana, Žabara, Mišara, Orida. Do sada smo od Gradske uprave dobijali samo povremeno nasipanje šljunka i bila je prašina. Tolike godine smo bili u prašini, a samo smo osam kilometara udaljeni od centra Šapca. Zahvaljujem se Gradskoj upravi, gradonačelniku Šapca doktoru Aleksandru Pajiću, izvođaču radova i svima koji su doprineli da nam se put asfaltira”, rekao je Radosav Stanić.