Вести

МЕШТАНИ ОРАШЦА ПОСЛЕ ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ДОБИЛИ АСФАЛТ

17. мај 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је посетио Орашац где је у току асфалтирање путу у укупној дужини од 1,9 километара. Вредност ових радова је 16,5 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета Града Шапца. Извођач радова је предузеће ,,Југокоп-Подриње”.

Градоначелник Пајић истакао је да Шабац, поред тога што је један од привредно најразвијенијих градова у нашој земљи, заслужује да, са свим својим месним заједницама, буде и један од најуређенијих градова у Србији, а да стабилан и рационално распоређен градски буџет, као и сарадња са својом државе то и омогућавају.

,,Настављамо са улагањем у путну инфраструктуру на територији града Шапца. Данас се налазимо у Орашцу, где је у току асфалтирање локалног пута Орашац – Орид у дужини од 1,5 км, као и асфалтирање још две улице у овом месту укупне дужине 400 метара. Циљ нам је равномеран развој и бољи живот свих суграђана. Радимо на томе да људима који живе на селу омогућимо што квалитетније услове како би остали на својим имањима и допринели развоју целог краја. Сезона радова нових путева је у пуном јеку и очекује нас још много посла до њеног завршетка. Осмеси и задовољство наших мештана из Орашца најбољи су показатељи нашег рада. Желимо да ниједна месна заједница не буде запостављена. Као што смо обећали, Шабац ће бити град будућности”, рекао је градоначелник Пајић и додао да ће након Орашца, нов асфалт добити и мештани Мрђеновца и Десића.

Радосав Станић, мештанин Орашца истакао је да је овај пут од великог значаја за све мештане јер води до школе, цркве, амбуланте, поште, месне канцеларије.

,,Мештани Орашца користе овај пут, али и мештани околних села Кормана, Жабара, Мишара, Орида. До сада смо од Градске управе добијали само повремено насипање шљунка и била је прашина. Толике године смо били у прашини, а само смо осам километара удаљени од центра Шапца. Захваљујем се Градској управи, градоначелнику Шапца доктору Александру Пајићу, извођачу радова и свима који су допринели да нам се пут асфалтира”, рекао је Радосав Станић.