Vesti

LETNJIKOVAC: VRTIĆ ,,MASLAČAK“ PREDAT NA RUKOVOĐENJE PREDŠKOLSKOJ USTANOVI

28. jun 2024.
U šabačkom naselju Letnjikovac obeležen je završetak radova na izgradnji novog vrtića ,,Maslačak“. Simboličnim presecanjem vrpce gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić novoizgrađeni vrtić na rukovođenje predali su Predškolskoj ustanovi ,,Naše dete“.
Vrtić će od 1. septembra započeti sa radom u kom će 180 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta započeti svoje predškolsko obrazovanje.
Objekat se prostire na 1000 m2 i ima osam soba za decu, jednu višenamensku salu, prateće prostorije, vešeraj i distributivnu kuhinju.
,,Svi sadržaji su namenski osmišljeni kako bismo pružili kvalitetne uslove za boravak i razvoj naših najmlađih sugrađana. Na predškolskoj ustanovi ostaje unutrašnje opremanje, odabir nameštaja i didaktičkih sredstava. U toku je njihova nabavka, tako da ćemo od 1. septembra čuti dečju graju u objektu. Izgradnja ovog vrtića je obećanje koje smo dali našim sugrađanima i njegovim ispunjenjem nastavljamo sa sprovođenjem naše odgovorne politike predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Samo u ovoj godini za tu namenu izdvojili smo rekordnih 870 miliona dinara. Svesni izazova sa kojima se suočavaju porodice, posebno u pogledu troškova obrazovanja i brige za decu, mi već četvrtu godinu smanjujemo cenu vrtića za po 10 posto. Napominjem i da oko 1200 dece pohađa besplatno programe Predškolske ustanove i koristi različite benefite koje obezbeđuje Grad Šabac. Cilj nam je da obezbedimo najbolje moguće uslove za rast i razvoj naše dece.  Neka ovaj vrtić bude mesto gde će naša deca srećno i bezbrižno odrastati. Neka svaka prostorija bude ispunjena, smehom, radošću i znanjem. Deca su nam najvažnija. Nastavićemo da radimo na stvaranju boljih uslova za njihovo bezbrižno odrastanje“, istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.
Inače pored vrtića ,,Maslačak“ na Letnjikovcu nalaze se još dva vrtića ,,Đurđevak“ i ,,Veverica“, Naučni centar, Centar za stručno usavršavanje, Trening centar.
,,Nadamo se da ćemo ispuniti sva očekivanja i dodatno poboljšati vaspitno-obrazovni rad koji roditelji već prepoznaju. Hvala Gradu Šapcu koji je prepoznao potrebu za proširenjem Predškolske ustanove“, rekla je rukovodilac radne jedinice ,,Maslačak“ Ljiljana Lazarević.
Projekat je finansirao Grad u ukupnoj vrednosti 130 miliona dinara.