Вести

ЛЕТЊИКОВАЦ: ВРТИЋ ,,МАСЛАЧАК“ ПРЕДАТ НА РУКОВОЂЕЊЕ ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ

28. јун 2024.
У шабачком насељу Летњиковац обележен је завршетак радова на изградњи новог вртића ,,Маслачак“. Симболичним пресецањем врпце градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић новоизграђени вртић на руковођење предали су Предшколској установи ,,Наше дете“.
Вртић ће од 1. септембра започети са радом у ком ће 180 деце јасленог и вртићког узраста започети своје предшколско образовање.
Објекат се простире на 1000 м2 и има осам соба за децу, једну вишенаменску салу, пратеће просторије, вешерај и дистрибутивну кухињу.
,,Сви садржаји су наменски осмишљени како бисмо пружили квалитетне услове за боравак и развој наших најмлађих суграђана. На предшколској установи остаје унутрашње опремање, одабир намештаја и дидактичких средстава. У току је њихова набавка, тако да ћемо од 1. септембра чути дечју грају у објекту. Изградња овог вртића је обећање које смо дали нашим суграђанима и његовим испуњењем настављамо са спровођењем наше одговорне политике предшколског васпитања и образовања. Само у овој години за ту намену издвојили смо рекордних 870 милиона динара. Свесни изазова са којима се суочавају породице, посебно у погледу трошкова образовања и бриге за децу, ми већ четврту годину смањујемо цену вртића за по 10 посто. Напомињем и да око 1200 деце похађа бесплатно програме Предшколске установе и користи различите бенефите које обезбеђује Град Шабац. Циљ нам је да обезбедимо најбоље могуће услове за раст и развој наше децe.  Нека овај вртић буде место где ће наша деца срећно и безбрижно одрастати. Нека свака просторија буде испуњена, смехом, радошћу и знањем. Деца су нам најважнија. Наставићемо да радимо на стварању бољих услова за њихово безбрижно одрастање“, истакао је градоначелник Александар Пајић.
Иначе поред вртића ,,Маслачак“ на Летњиковцу налазе се још два вртића ,,Ђурђевак“ и ,,Веверица“, Научни центар, Центар за стручно усавршавање, Тренинг центар.
,,Надамо се да ћемо испунити сва очекивања и додатно побољшати васпитно-образовни рад који родитељи већ препознају. Хвала Граду Шапцу који је препознао потребу за проширењем Предшколске установе“, рекла је руководилац радне јединице ,,Маслачак“ Љиљана Лазаревић.
Пројекат је финансирао Град у укупној вредности 130 милиона динара.