Vesti

KONSTITUISANA SKUPŠTINA U ŠAPCU: DR ALEKSANDAR PAJIĆ PONOVO IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA

19. januar 2024.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca koja je danas održana u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača
za gradonačelnika Šapca ponovo je izabran dr Aleksandar Pajić. On je ovu dužnost, koja će trajati naredne četiri godine, obavljao i u prethodnom mandatu. Za njegovog zamenika izabran je bivši košarkaški reprezentativac Milan Mačvan.

,,Čast mi je i privilegija što sam po drugi put izabran za gradonačelnika Šapca. Hvala sugrađanima na velikoj podršci i poverenju koji su nam ukazali na izborima 17. decembra, a ja ću učiniti sve da to poverenje svojim radom opravdam. Veliki posao nas čeka u naredne četiri godine. Imamo velike planove prema Šapcu kao gradu budućnosti. Nastavićemo da radimo i gradimo kako bi svaki deo našeg grada bio podjednako razvijen i kako bi svi građani živeli bolje“, rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Zamenik gradonačelnika Šapca, Milan Mačvan, kaže da mu je prvenstveno ukazana velika čast da bude izabran na ovu funkciju.
,,Ispred nas je period od četiri godine gde treba da jako mnogo da radimo, da unapredimo sam grad Šabac sa okolinom. Drago mi je što su građani prepoznali ono što je urađeno u prethodne tri godine i da smo ponovo dobili njihovo poverenje“, izjavio je Mačvan.

Na mestu predsednika Skupštine grada Šapca ostao je Nemanja Pajić, koji je ovu funkciju obavljao u prethodna dva saziva. Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Blaža Knežević, donedavni zamenik gradonačelnika.

Na konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati svih 69 odbornika. Na sednici su imenovani i članovi Gradskog veća grada Šapca.