Вести

КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА У ШАПЦУ: ДР АЛЕКСАНДАР ПАЈИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

19. јануар 2024.

На конститутивној седници Скупштине града Шапца која је данас одржана у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача
за градоначелника Шапца поново је изабран др Александар Пајић. Он је ову дужност, која ће трајати наредне четири године, обављао и у претходном мандату. За његовог заменика изабран је бивши кошаркашки репрезентативац Милан Мачван.

,,Част ми је и привилегија што сам по други пут изабран за градоначелника Шапца. Хвала суграђанима на великој подршци и поверењу који су нам указали на изборима 17. децембра, а ја ћу учинити све да то поверење својим радом оправдам. Велики посао нас чека у наредне четири године. Имамо велике планове према Шапцу као граду будућности. Наставићемо да радимо и градимо како би сваки део нашег града био подједнако развијен и како би сви грађани живели боље“, рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Заменик градоначелника Шапца, Милан Мачван, каже да му је првенствено указана велика част да буде изабран на ову функцију.
,,Испред нас је период од четири године где треба да јако много да радимо, да унапредимо сам град Шабац са околином. Драго ми је што су грађани препознали оно што је урaђено у претходне три године и да смо поново добили њихово поверење“, изјавио је Мачван.

На месту председника Скупштине града Шапца остао је Немања Пајић, који је ову функцију обављао у претходна два сазива. За заменика председника Скупштине изабран је Блажа Кнежевић, донедавни заменик градоначелника.

На конститутивној седници верификовани су мандати свих 69 одборника. На седници су именовани и чланови Градског већа града Шапца.