Vesti

GRADU ŠAPCU MDULS DONIRAO 20 LAPTOPOVA

7. decembar 2023.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doniralo je Gradu Šapcu 20 laptop računara, kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave. U ime Ministarstva opremu je danas uručio državni sekretar Đorđe Dabić predsedniku Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandru Pajiću.

,,Pričali smo da je neophodna saradnja sa svojom državom za pružanje efikasnih usluga koje podižu nivo kvaliteta komunikacije sa građanima. Mnogo vrednih investicija došlo je u naš grad od strane različitih ministarstava.
Ova oprema je znak pažnje, kojom MDULS na čelu sa ministrom Martinovićem, pomaže gradovima i opštinama u celoj Srbiji, kako bi imali bolju komunikaciju sa građanima elektronskim putem.
Imamo u planu velike projekte koje ćemo realizovati u narednom periodu. Siguran sam da ćemo sa svojim ministarstvima i Vladom Republike Srbije ostvariti još mnogo dobrih rezultata“, istakao je Pajić.

Državni sekretar Đorđe Dabić podsetio je da su sličnu donaciju imali 2021. godine, kada je Ministarstvo doniralo Gradu Šapcu 17 desktop računara sa tri skenera, te da je ovo nastavak njihove uspešne saradnje.

,,Trudićemo se da u narednom periodu pomognemo GU Šapca da digitalizujemo radnje koje su ranije opterećivale njen rad i život običnih građana. U GU Šapca postoji Jedinstveno upravno mesto i u razgovoru sa gradonačelnikom smo došli do toga da bi eventualno naredne godine Grad mogao da se prijavi za proširenje njegovih kapaciteta. Ministarstvo bi moglo da izađe u susret službi gde rade matičari sa određenim iznosom koji bi gradu značio, jer bi relaksirao i sopstveni budžet“, rekao je Dabić.

On je rekao da je danas vidno jedno drugačije lice Šapca i da je država mnogo uložila u infrastrukturu i sve druge oblasti, kako bi građanima obezbedila što kvalitetnije uslove za život.

,,Vidimo koliko se ulaže u sve što je značajno za ovaj grad. Naravno, da će Vlada i naredne godine sa svim svojim projektima podržati sve što dođe iz Grada Šapca kao određen prioritet. Trudimo se da budemo na usluzi svim građanima, da pokažemo dobar odnos koji država i Vlada imaju u prema regionima, većim i manjim mestima u Srbiji“, kaže Dabić.