Вести

ГРАДУ ШАПЦУ МДУЛС ДОНИРАО 20 ЛАПТОПОВА

7. децембар 2023.

Министарство државне управе и локалне самоуправе донирало је Граду Шапцу 20 лаптоп рачунара, као вид подршке развоју и функционисању електронске управе. У име Министарства опрему је данас уручио државни секретар Ђорђе Дабић председнику Привременог органа града Шапца др Александру Пајићу.

,,Причали смо да је неопходна сарадња са својом државом за пружање ефикасних услуга које подижу ниво квалитета комуникације са грађанима. Много вредних инвестиција дошло је у наш град од стране различитих министарстава.
Ова опрема је знак пажње, којом МДУЛС на челу са министром Мартиновићем, помаже градовима и општинама у целој Србији, како би имали бољу комуникацију са грађанима електронским путем.
Имамо у плану велике пројекте које ћемо реализовати у наредном периоду. Сигуран сам да ћемо са својим министарствима и Владом Републике Србије остварити још много добрих резултата“, истакао је Пајић.

Државни секретар Ђорђе Дабић подсетио је да су сличну донацију имали 2021. године, када је Министарство донирало Граду Шапцу 17 десктоп рачунара са три скенера, те да је ово наставак њихове успешне сарадње.

,,Трудићемо се да у наредном периоду помогнемо ГУ Шапца да дигитализујемо радње које су раније оптерећивале њен рад и живот обичних грађана. У ГУ Шапца постоји Јединствено управно место и у разговору са градоначелником смо дошли до тога да би евентуално наредне године Град могао да се пријави за проширење његових капацитета. Министарство би могло да изађе у сусрет служби где раде матичари са одређеним износом који би граду значио, јер би релаксирао и сопствени буџет“, рекао је Дабић.

Он је рекао да је данас видно једно другачије лице Шапца и да је држава много уложила у инфраструктуру и све друге области, како би грађанима обезбедила што квалитетније услове за живот.

,,Видимо колико се улаже у све што је значајно за овај град. Наравно, да ће Влада и наредне године са свим својим пројектима подржати све што дође из Града Шапца као одређен приоритет. Трудимо се да будемо на услузи свим грађанима, да покажемо добар однос који држава и Влада имају у према регионима, већим и мањим местима у Србији“, каже Дабић.