Vesti

GRADONAČELNIK URUČIO KLJUČEVE SANITETSKOG VOZILA ŠABAČKOM DOMU ZDRAVLJA

28. aprila 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je danas ključeve novog sanitetskog vozila – reanimobil Službi šabačke hitne pomoći Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“. 

Gradonačelnik je istakao da će novo sanitetsko vozilo za čiju je nabavku Grad Šabac izdvojio oko pet miliona dinara, ojačati kapacitete šabačkog Doma zdravlja.

– Ovim vozilom lekari će moći brže da stignu do svojih pacijenata i pruže im adekvatnu negu. To je za nas posebno važno u doba pandemije koronavirusa kada Hitna služba ima više posla nego inače. Nadam se da će ovo vozilo biti dodatan motiv našim lekarima i ostalom medicinskom osoblju koji podnose veliki teret u borbi protiv virusa. Grad Šabac mora da brine o zdravstvenom sistemu svojih sugrađana da sve ustanove budu adekvatno opremljene, a pre svega da građani budu zadovoljni uslovima lečenja – rekao je gradonačelnik Pajić i poručio da na ovome neće stati i da je ovo samo deo planiranih ulaganja u zdravstvo.

– Ovo je prilika da pomenem da je danas izašao tender za izradu projekta rekonstrukcija Opšte bolnice ,,Dr Laza K. Lazarević“. To je velika kapitalna investicija za Grad Šabac, a za ovu namenu smo iz gradskog budžeta izdvojili 50 miliona dinara – dodaje gradonačelnik.

Posle uručenja ključeva, dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ istakla je da je reanimobil od velikog značaja za tu zdravstvenu ustanovu.

– Ovo je šesto vozilo ovakvog tipa i služiće za zbrinjavanje najurgentnijih stanja sugrađana i omogućiti bržu, efikasniju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Takođe, s obzirom na to da se radi o akutnim stanjima, bilo da su izazvana bolešću ili traumom, važna je dostupnost i mogućnost da stignemo do najudaljenijih mesta – kazala je dr Stanković.

Predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić rekao je da je značajno što je podrška grada kontinuirana.

– Odali smo počast svim zaposlenima u zdravstvu na teritoriji grada, a sada se vidi da to nije samo deklarativna podrška. Mi nastavljamo sa doniranjem opreme jer su nam prioritetni naši sugrađani i uslovi za njihovo lečenje – istakao je Pajić.