Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО КЉУЧЕВЕ САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА ШАБАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

28. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је данас кључеве новог санитетског возила – реанимобил Служби шабачке хитне помоћи Дома здравља ,,Др Драга Љочић“. 

Градоначелник je истакао да ће ново санитетско возило за чију je набавку Град Шабац издвоjиo око пет милиона динара, ојачати капацитете шабачког Дома здравља.

– Овим возилом лекари ће моћи брже да стигну до својих пацијената и пруже им адекватну негу. То је за нас посебно важно у доба пандемије коронавируса када Хитна служба има више посла него иначе. Надам се да ће ово возило бити додатан мотив нашим лекарима и осталом медицинском особљу који подносе велики терет у борби против вируса. Град Шабац мора да брине о здравственом систему својих суграђана да све установе буду адекватно опремљене, а пре свега да грађани буду задовољни условима лечења – рекао је градоначелник Пајић и пoручиo да на овоме неће стати и да је ово само део планираних улагања у здравство.

– Ово је прилика да поменем да је данас изашао тендер за израду пројекта реконструкција Опште болнице ,,Др Лаза К. Лазаревић“. То је велика капитална инвестиција за Град Шабац, а за ову намену смо из градског буџета издвојили 50 милиона динара – додаје градоначелник.

После уручења кључева, др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић“ истакла је да је реанимобил од великог значаја за ту здравствену установу.

– Ово је шесто возило оваквог типа и служиће за збрињавање најургентнијих стања суграђана и омогућити бржу, ефикаснију и квалитетнију здравствену услугу. Такође, с обзиром на то да се ради о акутним стањима, било да су изазвана болешћу или траумом, важна је доступност и могућност да стигнемо до најудаљенијих места – казала је др Станковић.

Председник Скупштине града, Немања Пајић рекао је да је значајно што је подршка града континуирана.

– Одали смо почаст свим запосленима у здравству на територији града, а сада се види да то није само декларативна подршка. Ми настављамо са донирањем опреме јер су нам приоритетни наши суграђани и услови за њихово лечење – истакао је Пајић.