Vesti

GRADONAČELNIK UGOSTIO PREDSTAVNIKE SAVEZA UDRUŽENJA SRBIJE ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM

24. mart 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je danas u Gradskoj kući predsednicu Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Nevenu Petrović Jojić i članove Saveza koji čine lokalna udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz različitih gradova Srbije.

Tom prilikom gradonačelnik Pajić istakao je da je ponosan što je Šabac prepoznat kao jedan od gradova sa najvećim brojem socijalnih usluga, a naručito zbog toga što je jedan od retkih gradova koji pruža uslugu predah smeštaja ,,Bogdaj“ i naveo da je to bio i povod za ovu posetu, ali i za godišnju skupštinu Saveza koja će se sutra održati u našem gradu.

,,Akcenat u razgovoru je bio na razvoju i održivosti usluga socijalne zaštite i načinima kako da se usluga predah smeštaj ,,Bogdaj“ implementira i u drugim sredinama gde postoji potreba za njom, a po ugledu na Šabac kao primer dobre prakse. Uveren sam da je ovakav vid saradnje veoma značajan za sve nas. Razmena iskustava i mišljenja je od ključne važnosti u pružanju adekvatne i kvalitetne usluge osetljivim kategorijama stanovništva“, rekao je Pajić.

Grad Šabac ima razvijen sistem socijalne zaštite i odgovornu socijalnu politiku. Sa 6 prava i 12 usluga prednjači u ovoj oblasti u Srbiji i kontinuirano izdvaja značajna sredstva za finansiranje socijalne zaštite, a ove godine za tu namenu opredeljeno je više od 322 miliona dinara.

,,Grad Šabac je prepoznat kao primer dobre prakse sa velikim socijalnim izdvajanjima na godišnjem nivou, gde je osobama sa autizmom dostupna sva uslugu, ali i omogućena pomoć koja im je potrebna. Naša poseta je da kroz dobre primere pokažemo da je sve moguće slogom i zajedništvom“, ističe predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Nevena Petrović Jojić.