Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО ПРЕДСТАВНИКЕ САВЕЗА УДРУЖЕЊА СРБИЈЕ ЗА ПОМОЋ ОСОБАМА СА АУТИЗМОМ

24. март 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је данас у Градској кући председницу Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом Невену Петровић Јојић и чланове Савеза који чине локална удружења за помоћ особама са аутизмом из различитих градова Србије.

Том приликом градоначелник Пајић истакао је да је поносан што је Шабац препознат као један од градова са највећим бројем социјалних услуга, а наручито због тога што је један од ретких градова који пружа услугу предах смештаја ,,Богдај“ и навео да је то био и повод за ову посету, али и за годишњу скупштину Савеза која ће се сутра одржати у нашем граду.

,,Акценат у разговору је био на развоју и одрживости услуга социјалне заштите и начинима како да се услуга предах смештај ,,Богдај“ имплементира и у другим срединама где постоји потреба за њом, а по угледу на Шабац као пример добре праксе. Уверен сам да је овакав вид сарадње веома значајан за све нас. Размена искустава и мишљења је од кључне важности у пружању адекватне и квалитетне услуге осетљивим категоријама становништва“, рекао је Пајић.

Град Шабац има развијен систем социјалне заштите и одговорну социјалну политику. Са 6 права и 12 услуга предњачи у овој области у Србији и континуирано издваја значајна средства за финансирање социјалне заштите, а ове године за ту намену опредељено је више од 322 милиона динара.

,,Град Шабац је препознат као пример добре праксе са великим социјалним издвајањима на годишњем нивоу, где је особама са аутизмом доступна сва услугу, али и омогућена помоћ која им је потребна. Наша посета је да кроз добре примере покажемо да је све могуће слогом и заједништвом“, истиче председница Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом Невена Петровић Јојић.