Vesti

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA DIREKTOROM KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU PETROM PETKOVIĆEM

9. marta 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je danas u Gradskoj kući direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Republike Srbije, dr Petra Petkovića. Gradonačelnik je sagovornika upoznao sa radom i rezultatima koje je lokalna samouprava ostvarila otkako je on na čelu grada, ali i važnim projektima čija realizacija je planirana u narednom periodu.

Na sastanku je bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji. Obe strane su se usaglasile da je, u vreme kada se čitavo čovečanstvo suočava sa izazovima, najvažnije srpsko jedinstvo i ljubav prema Srbiji, ali i ljubav i podrška prema našem narodu sa Kosova i Metohije, kojima ona mnogo znači.

,,Bilo je zadovoljstvo ugostiti g. Petkovića. Razgovarali smo o svim važnim temama poput izgradnje auto – puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici, izgradnje mosta preko reke Save, kao i dolasku novih investitora u našu Sverozapadnu industrijsku zonu. Sagledali smo i šta mi kao Grad možemo da uradimo za naše ljude sa Kosova i Metohije”, istakao je gradonačelnik Pajić.

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju rekao je da mu je zadovoljstvo što je u radnoj poseti u Šapcu kod gradonačelnika.

,,Veliko je zadovoljstvo videti da Šabac ide napred, kao što Srbija ide napred. Ovo je sada potpuno novi grad. Za 16 meseci mnogo toga je urađeno, napredak je evidentan. Očekujem da će nova gradska vlast nastaviti istim tempom i u narednom periodu”, izjavio je Petković i poručio da je neophodno da u ovim izazovnim vremenima kada imamo krizu na istoku Evrope i rat na pragu Evrope sačuvamo jedinstvo, što je u interesu očuvanja naše dece i nas samih.