Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ПЕТРОМ ПЕТКОВИЋЕM

9. март 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је данас у Градској кући директора Канцеларије за Косово и Метохију, Владе Републике Србије, др Петра Петковића. Градоначелник је саговорника упознао са радом и резултатима које је локална самоуправа остварила откако је он на челу града, али и важним пројектима чија реализација је планирана у наредном периоду.

На састанку је било речи о ситуацији на Косову и Метохији. Обе стране су се усагласиле да је, у време када се читаво човечанство суочава са изазовима, најважније српско јединство и љубав према Србији, али и љубав и подршка према нашем народу са Косова и Метохије, којима она много значи.

,,Било је задовољство угостити г. Петковића. Разговарали смо о свим важним темама попут изградње ауто – пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници, изградње моста преко реке Саве, као и доласку нових инвеститора у нашу Сверозападну индустријску зону. Сагледали смо и шта ми као Град можемо да урадимо за наше људе са Косова и Метохије”, истакао је градоначелник Пајић.

Директор Канцеларије за Косову и Метохију рекао је да му је задовољство што је у радној посети у Шапцу код градоначелника.

,,Велико је задовољство видети да Шабац иде напред, као што Србија иде напред. Ово је сада потпуно нови град. За 16 месеци много тога је урађено, напредак је евидентан. Очекујем да ће нова градска власт наставити истим темпом и у наредном периоду”, изјавио је Петковић и поручио да је неопходно да у овим изазовним временима када имамо кризу на истоку Европе и рат на прагу Европе сачувамо јединство, што је у интересу очувања наше деце и нас самих.